Türkiye’de Uzun sureli ikamet izni


Türkiye’de gayrimenkul satın almak uzun sureli ikamet iznini kesinleşdirir. Böyle bir hak hem daireni satın alan kişi, hem de onun ailesi – eşi ve çocukları için geçerlidir. Artık uzun süreli ikamet izni gayrimenkul satın alındıktan hemen sonra veriliyor. Eskiden yabancıların uzun vadeli vize almaları için kendi ülkelerine gitmesi  gerekiyordu,  şimdi  bu konuda yasa güncellendi. 18.04.2014 tarihinden itibaren yeni yasaya göre, 1 yıllık uzun sureli ikamet izni almak için Türkiyenden çıkış yapmaya gerek kalmadı.

İkamet izni nasıl ve nerede verilir?

2014 yılından itibaren gri kitapçıklar yerine plastik kart geldi. Bu işlem yerel polis karakolunda (yabacılarla iş şubesinde) yapılıyor. Bu tür şubeler Antalya bölgesinin tüm büyük şehirlerinde – Antalya ve Alanyada vardır. Polis şubesinde belgelerin sunulmasının ardından, Türkiye’deki  oturma iznin olduğunu belirten bir sertifika alacaksınız. Plastik kartı alıncaya kadar bu sertifika geçerlidir, hatta vizenin geçerliliyi biterse bile. O yüzden belgeleri vizenin zamanı bitmeden şubeye vermeniz gerekiyor.

Gerekli belgelerin listesi:

  1. Pasaportun ilk sayfasının fotokopisi (hakkınızdakı bilgiler ve sahibin fotoğrafını taşıyan sayfa) ve giriş mührü olan sayfanın fotokopisi. Pasaportun ilk sayfasını türkceye çevirmek gerekiyor.
  2. Türkce doldurulmuş anket. Her bir aile üyesi için ayrı bir örneği gerekiyor. “Vize türü” sütununda “uzun süreli ikamet” belirtilmeli ve  sebep olarak da “gayrimenkul sahipi” seçmeniz gerekiyor. Bazı durumlarda anketi rusça veya ingilizce doldurmaya izin veriliyor.
  3. 4 adet vesikalık fotoğraf.
  4. Tapu fotokopisi (mülkiyet belgesi).
  5. Kalacağınız sürenin tamamı boyunca her aile üyesine günlük 50 lira oranında paranın olmasına dair banka hesap belgesi. Hesap rus veya türk bankasında açılabilir.
  6. Uluslararası sağlık sigortası (tüm aile için, ya da her aile üyesi için ayrı ayrı).

Ücretler

Plastik kartın hazırlanması için 50 lira, devlet ücreti için 53 lira ödemeniz gerekiyor. Rakamlar 2014 yılı için geçerlidir, fiyatlar değişebilir.

Uzun süreli ikamet izni kayıtı için kiminle iletişime geçmeniz gerekiyor?

  1. Yabancılarla iş şubesi .

Uzun süreli ikamet izni kayıtını kendiniz yaptıracak olursanız, polis bölmesinin yabancılarla iş şubesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Kayıt için önceden yaşadığınız yer ve alacağınız daire civarındakı şubeye müracaat etmelisiniz. Burada size anket ve gereken evrak listesi verilecektir.

  1. Eğer Rusyada banka hesabınız yoksa, Türkiyenin her hangi bir bankasında hesap açmanız gerekecek. Bunun için geçici olarak oturanlara özel vergi numarası almanız gerekiyor. Bu aynı zamanda devlet ücretlerini ödemek için de gerekli.
  2. Çeviri hizmetleri. Pasaportun ilk sayfasını çevirmek için noter yeminli bir tercümana başvurun. Bu hizmetler herhangi bir noter ofisinde verilmektedir.

Gereksinimler değişebilir ve ayrı bir işlem genellikle çok zaman alıcıdır, bu yüzden  firmamız mülkiyet satın alınması gerekçesiyle, ikamet izni alınmasında aracılık hizmetleri sunar. Bizden daire satın aldığınızda, biz sorumluyuz:

  1. Çeviri
  2. Anket doldurmak
  3. Yabancılarla iş şubesi ile iletişim
  4. Gerekli tüm belgelerin toplanması ve sunulması
  5. İşlemlerin takibi

Alıcılarımız için bu hizmetleri ücretsiz sunuyor, siz sadece vergi  ücretlerini ödüyorsunuz.

 

 

 

 

На главную
^ Наверх